TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Stati: Țuțu și fostul șef-adjunct al SIS ar fi fost implicați în incendierea a șapte autobuze

Stati: Țuțu și fostul șef-adjunct al SIS ar fi fost implicați în incendierea a șapte autobuze

Ex-deputatul democrat, Țuțu Constantin și fostul șef-adjunct al SIS, Ruslan Munteanu, fratele ex-ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, care ar fi gestionat contrabanda de țigări și anabolizante prin rutele internaționale de transport de pasageri, ar fi fost implicați și în „lichidarea concurenților din domeniul transportului”, inclusiv în incendierea a șapte autobuze ale unei companii de pe ruta Chișinău-Praga.

Despre acest lucru a anunțat Sorin Stati, ex-director al companiei de stat MOLDATSA, cel care a vorbit și acum o săptămînă despre aceste scheme, la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8. Stati face referire la o notă informativă primită de la un grup de transportatori auto.


„Este un grup de oameni care au o afacere comună, și anume transportarea pasagerilor în Uniunea Europa și în Federația Rusă. Atunci cînd ei au început să-și dezvolte afacerea, au cumpărat autobuze performante. Apoi au început să li se creeze probleme de către anumite persoane din anturajul lui Constantin Țuțu, care de asemenea efectuează transportarea de pasageri, aceste persoane fiind din Băcioi”, a spus în cadrul emisiunii, Sorin Stati.

Ex-directorul companiei de stat MOLDATSA a mai precizat că acelui grup de oameni de afaceri li sa propus să facă contrabandă cu anabolizante și țigarete. Aceștia ar fi refuzat, ulterior au fost agresați.

„Inițial, lor li sa propus să facă contrabandă cu anabolizante și țigări, adică li sa propus ca aceștia să transporte anabiolizante în Rusia și în țările Uniunii Europene. Ei au refuzat. După care, lor într-o perioadă scurtă de timp au fost arse șapte autobuze, din motiv că ei au refuzat să transporte anabolizante și țigări. Al doilea motiv ar fi fost faptul că ei au deschis rute pe care deja activau adepții lui Constantin Țuțu. Ei au fost bătuți, într-o zi la Gara Auto de Sud de către 12 sportivi”, a precizat Stati.

Potrivit lui Stati persoanele implicate sînt Constantin Țuțu, un prieten al acestuia Toader și șeful-adjunct al SIS, Ruslan Munteanu, fratele ex-ministrului Mediului, Valeriu Munteanu.

Contactat pentru un comentariu la acest subiect, ex-deputatul Contantin Țuțu are telefonul deconectat. În schimb, Ruslan Munteanu a menționat pentru TV8 că: „Nu-l cunosc personal sau prin intermediari pe Constantin Țuțu sau persoane din anturajul acestuia. Nu am vorbit niciodată cu acesta (sau cu persoane din anturajul său) personal și nici la telefon. Unica dată cînd l-am văzut fizic pe fostul deputat PD, a fost la o ședință a Comisiei Securitate, Apărare și Ordine Publică a Parlamentului, unde am fost invitat, în calitate de fost director adjunct al SIS, pe un subiect de securitate națională. Referitor la „implicarea” mea într-o pretinsă schemă de contrabandă. Declar cu toată responsabilitatea că reținerea anabolizantelor, ce a avut loc, în luna ianuarie 2016, este și rezultatul muncii mele, în calitate de director adjunct la SIS. Astfel, la începutul anului 2016, eu personal am aprobat toate documentele investigativ-operative în baza cărora, ulterior, am aprobat și reținerea anabolizantelor în Aeroportul Internațional Chișinău”, a precizat Munteanu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load