COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Statele în care moldovenii pot călători și în ce condiții (DOC)

Statele în care moldovenii pot călători și în ce condiții (DOC)

Numărul de infectări cu COVID-19 înregistrat în Republica Moldova reprezintă un impediment atunci cînd este vorba de călătorii în alte țări.

Responsabilii din cadrul Ministerului de Externe de la Chișinău au publicat la data de 3 iunlie, un document ce conține informații actualizate privind accesul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state în contextul pandemiei de Covid-19, transmite agora.md.

De exemplu, starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită pînă în data de 17 iulie. În această perioadă se aplică următoarele măsuri:


1. Pentru toate persoanele care vin în România din ţările care nu fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, stabilită de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, se instituie pe o perioadă de 14 zile măsura carantinării/izolării la locuinţa/locaţia declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz.

2. Persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, prevăzută la pct. 2, dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuinţa/locaţia declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz și altele.

Iar în Ucraina, intrarea și aflarea pe teritoriul Ucrainei este permisă cetățenilor Republicii Moldova doar în cazul prezentării poliței de asigurare, cu amplasarea obligatorie în locuri determinate (la rude, prieteni, spații arendate) sau spații de observație (carantină) pe o perioadă de 14 zile.

De asemenea, moldovenii care sînt șoferi de autocare de curse internaționale regulate de pasageri nu cad sub obligațiunea plasării în spațiile de observație (carantină) sau autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

În Germania moldoveni pot călători doar dacă există motive întemeiate care urmează a fi certificate la intrarea în Germania, după cum urmează: - permis de ședere / domiciliu legal; - contract de muncă în domenii vitale precum cel al sănătății, industria alimentară, transport de mărfuri și altele.

Și autoritățile italiene au prelungit din 01.07.2020 restricţiile de intare pe teritoriul Italiei pentru cetățenii moldoveni. Astfel, cetățenii Republicii Moldova care dețin un permis de ședere/reședință, contract de muncă sau au motive serioase legate de sănătate, pot intra în Italia cu respectarea mai multor condiții.

Restricţiile de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse au fost prelungite pînă la data de 01.08.2020. Conform Hotărîrii Guvernului Federaţiei Ruse, este interzisă intrarea cetățenilor străini sau a apatrizilor, pe teritoriul Rusiei, cu excepția următoarelor categorii:

- Membrii misiunilor diplomatice și consulare acreditați în Rusia și membrii familiilor acestora;

- Colaboratorii organizațiilor internaționale în Rusia și membrii familiilor acestora;

- Șoferii pe rute internaționale de transport;

- Membrii ai echipajelor de transport aerian, maritim și fluvial, feroviar internațional;

- Membrii delegațiilor oficiale, cu vize diplomatice, de serviciu și obișnuite, eliberate în legătură cu decesul rudelor apropiate, care au locuit pe teritoriul Rusiei;

- Persoanele care au soț, soție, părinți, copii, înfietori, sînt înfiate, tutelează sau sînt tutelați, de cetățeni ai Federației Ruse;

- Participanții și membrii familiilor lor care sînt în posesia documentelor confirmative al Programului «ПЕРЕСЕЛЕНИЕ»;

- Persoanele care efectuează lucrări de asamblare a echipamentelor tehnice de origine străină, altele decît cele rusești;

- Persoanele care se află în tranzit, în punctele de trecere a frontierei în aeroporturi;

- Persoanele care vin în Rusia în scop de tratament medical (cu prezentarea documentelor de rigoare emise în FR);

- Persoanele care intenționează să intre în Rusia, doar pentru o singură dată în perioada restrictivă, în scop de îngrijire medicală a soților, părinților, copiilor, înfietorilor, înfiaților, tutelaților sau tutelaților (cu prezentarea documentelor confirmative despre gardul de rudenie și starea de sănătate).

Nu există restricții pentru cetățenii moldoveni la părăsirea teritoriului Federației Ruse.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load