COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Start repetițiilor și evenimentelor în aer liber

Start repetițiilor și evenimentelor în aer liber

Instituțiile teatral-concertistice își reiau de astăzi, 1 august, repetițiile, activitățile de pregătire a artiștilor și organizarea evenimentelor culturale în aer liber cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane.

Conform hotărîrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, reluarea activității instituțiilor teatral-concertistice urmează să fie realizată în mai multe etape succesive, începînd cu personalul a cărui activitate este necesară pentru pregătirea spațiilor, a celor care au un rol esențial în desfășurarea activității și a celor care nu își pot desfășura activitățile curente de la distanță, transmite IPN.

Totodată, acțiunile culturale care urmează a fi desfășurate în aer liber de către instituțiile teatral-concertistice vor trebui acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Organizatorii vor amenaja spațiul astfel încît să se permită menținerea distanței fizice de un metru între persoane se va realiza măsurarea temperaturii, precum și efectuarea triajului observațional la intrarea în zona delimitată a evenimentului.

Conform aceleiași hotărîri, din 1 august, se admite organizarea și desfășurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, cu excepția nunților și cumetriilor, în unitățile de alimentație publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane. Este obligatorie respectarea măsurilor de sănătate publică.

De asemenea, se reiau antrenamentele și competițiile sportive, desfășurate în spații închise de către Federațiile Sportive Naționale, acreditate de către Ministerul Educației, fără spectatori, cu respectarea măsurilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load