COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Stai acasă și exersează”! Testele la disciplinele de examen, accesibile online

„Stai acasă și exersează”! Testele la disciplinele de examen, accesibile online

Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării şi Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare prezintă testele și baremele de corectare pentru exersare la disciplinele de examen din cadrul examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020.

Testele și baremele de corectare pot fi găsite și descărcate de pe pagina Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare aee.edu.md, evaluări naționale, teste pentru exersare.

În contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățămînt, în scopul prevenirii răspîndirii epidemiei virusului COVID-19, testele pot fi rezolvate, acasă, în mediul sigur și consultate online cu profesorii, în vederea efectuării analizei celor rezolvate, dar și a explicațiilor pertinente.

Totodată, pe pagina Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare pot fi găsite testele și baremele de corectare propuse în sesiunile precedente: cele pentru testarea națională în învățămîntul primar, începînd cu anul 2015; cele la disciplinele de examen din cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului, începînd cu anul 2013; cele la probele de examen din cadrul examenului național de bacalaureat, începînd cu anul 2010.


Documentele publicate sînt o resursă utilă atît pentru elevii claselor a 4-a, a 9-a și a 12-a, cît și pentru cadrele didactice antrenate în pregătirea elevilor.

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare reiterează că pentru sesiunea de examene 2020 se vor utiliza programele de examen elaborate în 2014 pentru examenele naţionale de absolvire a gimnaziului, cele elaborate în anul 2012, 2015 pentru examenul naţional de bacalaureat și programele pentru testarea națională în învățămîntul primar elaborate în anul 2019.

În următoarea perioadă, vor fi organizate lecții publice pentru facilitarea pregătirii elevilor către examenele naționale de absolvire. În același scop, pot fi utilizate și emisiunile televizate realizate în anii precedenți de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load