COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sprijin financiar pentru sistemul medical din partea Parlamentului

Sprijin financiar pentru sistemul medical din partea Parlamentului

Deputații, angajații din cadrul cabinetelor deputaților, comisiilor și din cadrul Secretariatului Parlamentului au donat mijloace financiare pentru a susține medicii în combaterea coronavirusului.

Banii acumulați urmează a fi transferați pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor, iar destinatarii sînt Spitalul clinic de boli infecțioase ”Toma Ciorbă” și Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii. Instituțiile sînt printre cele mai solicitate în tratarea pacienților confirmați cu noul coronavirus COVID-19.

”Conștientizăm cît de important este ca lucrătorilor medicali să le fie create condiții adecvate de lucru și de protecție, iar pacienții să aibă un tratament corespunzător. Mulțumesc colegilor deputați și angajaților Secretariatului Parlamentului pentru că au decis să contribuie, dînd dovadă de compasiune și unitate. Îndemn și pe această cale să rămînem în continuare responsabili pentru sănătatea proprie și a celor din jur, să respectăm normele recomandate de medici și condițiile impuse de autorități, în această situație dificilă”, a menționat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Suma acumulată de angajații Secretariatului Parlamentului, deputați, angajați din cadrul cabinetelor deputaților și comisiilor constituie 684,294 mii lei, inclusiv:

Secretariatul Parlamentului – 106,864 mii lei;
Fracțiunea PSRM – 528,973 mii lei;
Fracțiunea PDM – 15,360 mii lei;
Fracțiunea Acum Platforma DA – 6,298 mii lei;
Fracțiunea Partidul ȘOR – 4,101 mii lei;
Fracțiunea PAS Blocul ACUM– 8,179 mii lei
Deputatul independent Alexandru Oleinic – 14,519 mii lei

Suplimentar la donațiile bănești, Secretariatul Parlamentului a oferit mai multe unități de transport care sînt folosite pentru transportarea lucrătorilor medicali din suburbiile capitalei la serviciu. De asemenea, Secretariatul Parlamentului și-a asumat aprovizionarea unor instituții medicale cu apă potabilă suplimentară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load