Sportivii cu rezultate bune la Campionatul European de lupte 2019, premiați

Sportivii cu rezultate bune la Campionatul European de lupte 2019, premiați

Sportivii și antrenorii care au obținut rezultate remarcabile la Campionatul European de lupte, ediția 2019, au primit premii și diplome.


În cadrul competiției, care s-a desfășurat în perioada 8-14 aprilie la București, România, Victor Ciobanu (cat. 60 kg) a cucerit medalia de aur, Piotr Ianulov (cat. 86 kg) – medalia de argint, iar Anastasia Nichita ( cat. 57 kg) a obținut medalia de bronz. Luptătorii Maxim Saculțan, Nicolai Ceban și Mariana Drăguțan au reușit să se claseze pe locul V.  În clasamentul final, echipa noastră s-a poziționat pe locul 8 din 35 de țări participante.


Monica Babuc i-a felicitat pe sportivi și pe antrenori pentru succesele obținute, menționînd că luptătorii noștri continuă să ne bucure și să ne facă mîndri. ,,Mulțumim Victor, Piotr, Anastasia și ceilalți pentru emoții și pentru faptul că duceți faima țării noastre în lume, iar Dumneavoastră, domnilor antrenori, pentru însuflețirea și sîrguința cu care educați și creșteți campioni. Vă urez mult succes și perseverență în continuare și vreau să vă asigur de întreg sprijinul ministerului în continuarea drumului către marile realizări în domeniul sportului”, a afirmat oficialul.


Pentru succesele remarcabile obținute la Campionatul European de lupte 2019, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena sportivă internațională, Monica Babuc le-a acordat luptătorilor diplomele de onoare ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, sportivii vor beneficia de premii în valoare de 50 000 MDL (Victor Ciobanu), 25 000 MDL (Piotr Ianulov), 20 000 MDL (Anastasia Nichita) și 10 000 MDL (luptătorii clasați pe locul V) din partea ministerului.


Participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Din lotul Republicii Moldova au făcut parte 22 de  sportivi și 4 antrenori.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load