COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spitalul raional din Ștefan-Vodă, plasat în carantină

Spitalul raional din Ștefan-Vodă, plasat în carantină

Activitatea spitalului raional din Ștefan-Vodă, plasat în carantină la data de 3 aprilie la scurt timp după ce a fost activat în lupta împotriva Covid-19, va fi sistată pentru următoarele două săptămîni. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale din 6 aprilie 2020, scrie unimedia.info

„În legătură cu instituirea regimului de carantină și la solicitarea autorităților locale, se sistează activitatea intituției medico-sanitare publice Spitalul Raional Ștefan-Vodă, pentru perioada 7 -20 aprilie 2020”, a declarat premierul.

Contactată de UNIMEDIA, vice-președinta Consiliului Raional Ștefan-Vodă, Valentina Brabei, a declarat că așteaptă ordinul Comisiei Situații Excepționale pentru a sista oficial activitatea instituției medicale, întrucît aceasta nu mai activează de joi, aprilie.


„Din tot efectivul personalului medical din Ștefan Vodă, sînt infectați, la moment, circa 50-60%, ceea ce înseamnă aproximativ 50 persoane de la spitalul raional Ștefan-Vodă și lucrători medicali al stației de urgență Ștefan Vodă”, ne-a spus Valentina Brabei, care a precizat că toți pacienții cu Covid-19 au fost deja transferați la și internați la instituțiile medicale strategice din Chișinău. Restul pacienților cu alte afecțiuni, au fost externați.

Amintim că spitalul raional din Ștefan-Vodă a intrat în carantină la data de 3 aprilie.

Orașul Ștefan-Vodă a intrat în carantină totală la data de 31 martie 2020, cînd pe teritoriul municipiului au fost înregistrate 11 cazuri de îmbolnăvire. La ziua de astăzi, în tot raionul sînt înregistrate 132 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, dintre care două persoane au decedat.

Alte 588 persoane se află în autoizolare, iar 328 de persoane sînt înregistrate cu statut de contactat.

Menționăm că primele cazuri de infectare în Ștefan-Vodă au apărut după ce mai multe persoane au revenit dintr-un pelerinaj organizat de un preot local la mănăstirea Poceaev.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load