COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spitalul Clinic Republican are un nou director

Spitalul Clinic Republican are un nou director

Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat cîștigătorul concursului de ocupare a funcției de director al Spitalului Clinic Republican – Andrei Uncuța, care a ocupat, începînd din martie interimatul funcției.

Acesta l-a învins pe adversarul său, Aurel Bodiu, șeful secției neurochirurgie din cadrul SCR.

Deoarece, Regulamentul privind numirea în funcție pe bază de concurs a conducătorilor instituțiilor medico-sanitare publice și a Contractului-tip de management al instituției nu prevede și publicarea rezultatelor pentru cele 4 probe, nu știm ce punctaj au luat fiecare dintre ei, transmite sanatateinfo.md.


Andrei Uncuța a venit în fruntea spitalului în plină pandemie, fiind numit de către premierul Ion Chicu, după ce fostul director al instituției, Anatol Ciubotaru a fost demis din funcție. Andrei Uncuța a lăsat atunci funcția de director al Spitalului Republican al Ministerului Afacerilor Interne.

În 2015, Andrei Uncuță a fost viceministru al Sănătății în perioada Guvernului Chiril Gaburici. De asemenea, acesta a fost vicedirector al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie.

Andrei Uncuța s-a născut la Ungheni, în 1972. În 1995 a absolvit USMF „Nicolae Testemițanu”, iar în 1998 și-a început activitatea în calitate de medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Republican. În perioada 2003-2006 a fost numit şef de secţie la Neurologie Urgenţe şi Ictus Cerebral în cadrul Centrului Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie. În perioada anilor 2007–2009 a efectuat studiile postuniversitare prin masterat în cadrul Şcolii de Management în Sănătate Publică, specializarea „Managementul Sănătăţii Publice”, calificarea „Master”, iar din anul 2006 pînă în 2013 a activat în funcţie de director adjunct la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load