COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spitalul Clinic Republican a atins capacitatea maximă de internări

Spitalul Clinic Republican a atins capacitatea maximă de internări

Spitalul Clinic Republican a atins capacitatea maximă de internări în secția de terapie intensivă. O spune șeful secției, Victor Cojocaru.

În această după-amiază, în Secția anestezie și terapie intensivă erau internați 52 de pacienți. Medicul spune că mai sînt cîteva locuri rezervă, dar sînt păstrate pentru că nu se știe ce poate aduce ziua de mîine.

„Noi sîntem acum maxim plini – 52 de pacienți. Mai avem unele rezerve, dar sînt rezerve așa-zis închise pentru că nu știm ce va fi mîine. Dintre acești pacienți jumătate sînt la respirație artificială”, a explicat doctorul într-un interviu pentru TV8.


Medicul a explicat că oamenii care se adresează la Spitalul de Urgență, se internează acolo, cei care se adresează la SCR, se internează aici. „sînt două condiții: să fie pacientul cu COVID pozitiv și să fie transportabil, să nu moară pe drum. Doar astăzi la SCR au fost transferați doi pacienți de la Soroca, unul de la Cimișlia, unul de la Spitalul Guvernului, de la Comrat – unul, Taraclia – unul”, a concretizat Victor Cojocaru.

„Sinecostul la terapie intensivă a unui bolnav cu complicații de COVID e foarte-foarte înalt. Nu doresc nici la dușmanii mei să se afle pe patul terapiei intensive de COVID”, a specificat doctorul.

Medicul cataloghează drept „prostii” afirmațiile apărute în spațiul public că unii medici ar încerca să convingă rudele decedaților ca să scrie în certificatul de deces că au murit anume de COVID-19. „Este imposibil de a falsifica o analiză cînd ea se face în cu totul altă instituție. Analizele se iau la noi, dar se fac la ANSP”, a declarat șeful secției.

Pacienții în stare foarte gravă sînt aduși în capitală cu serviciul AVIASAN după ce este intubat pe loc, în localitatea de unde este și abia după aceasta este trasferat la o instituție specializată pe COVID din capitală.

În zona COVID de la Spitalul Republican lucrează actualmente 180 de medici, asistenți, infirmiere și alte categorii de lucrători. La SCR, lucrează inclusiv 39 de rezidenți, cot la cot cu medicii. Universitatea acordă un ajutor colosal medicinei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load