COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Spectacolele în instituțiile teatral-concertistice, amînate

Spectacolele în instituțiile teatral-concertistice, amînate

Spectacolele care urmau să aibă loc pe parcursul lunii martie în instituțiile teatral-concertistice din țară în au fost contramandate, informează moldpres.

Potrivit unei decizii de marți, 10 martie, a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în conformitate cu Hotărîrea nr.6/2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, se interzice organizarea și desfășurarea manifestărilor/măsurilor/întrunirilor în masă în instituțiile de cultură din țară (instituții teatral-concertistice, muzee, biblioteci, case de cultură, centre de creație), cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane, pînă la 1 aprilie 2020.

Solicitat de MOLDPRES, directorul general al Organizației Concertistice și de Impresariat „Moldova-Concert”, Andrei Locoman, a menționat că toate concertele care au fost programate în luna martie se replanifică, începînd cu luna mai.


„Concertele interpretei Adrianei Ochișanu, anunțate pentru 18-19 martie, au fost transferate pe 6 și 7 mai. Concertul Ansamblului de cîntece și dansuri „Fluieraș”, la cea de-a 75-a aniversare, va avea loc pe 22 septembrie. Acesta va deschideo nouă stagiune concertistică. Spectacolul baletului „Todes” este reprogramat pentru 13 sau 14 mai, în funcție de decizia artiștilor și a organizatorilor . Spectacolul lui Pavel Volya și cel al Larei Fabnian, planificate, pe 14 și, respectiv, 16 martie, se vor desfășura la toamnă. Atunci cînd vom avea acordul artiștilor, organizatorii vor veni cu comunicate de presă pe rețelele de socializare pentru a informa spectatorii cînd vor avea loc concertele. Astfel, spectatorii vor decide dacă păstrează biletul procurat ori îl returnează și-și ridică banii”, a precizat Andrei Locoman.

La rîndul său, directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol, a afirmat că biletele procurate pentru spectacolele din luna martie pot fi returnate ori păstrate pentru ziua cînd acestea din urmă vor avea loc.

Directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Petru Hadîrcă, a spus că instituția va pregăti în continuare noi premiere și noi spectacole. „Acum lucrăm la un spectacol – „Hamlet în sos picant” de dramaturgul italian Nicolaj Aldo, premiera căruia e planificată pentru 12-13 aprilie”, a precizat Petru Hadîrcă.

Conform ordinului ministerului de resort, informația despre anularea manifestărilor/măsurilor/întrunirilor urmează a fi plasată pe pagina oficială a instituțiilor respective.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load