Spații pentru sesiuni foto, gratuite în maternități

Spații pentru sesiuni foto, gratuite în maternități

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au solicitat instituțiilor medicale implicate în scandalul pozelor plătite la externare din maternițăți informații cu privire la modalitatea de externare a femeilor din maternitate, notează NOI.md.


Astfel, s-a constatat că există acest gen de servicii în cadrul instituțiile menționate, doar că acestea au fost instituite la cererea părinților, motivând că nașterea unui copil este un eveniment important pentru mamă, cuplu, familie, rude etc.


Reacția ministerului vine după ce mai multor mămici s-au plîns pe rețelele de socializare că le sînt ceruți bani pentru serviciilor foto și video prestate de către agenții economici privați, în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului și Spitalul Clinic Municipal Nr.1.


Deoarece nașterea unui copil este un eveniment familial, Ministerul a cerut tuturor conducătorilor centrelor perinatale să amenajeze un spațiu special care va fi oferit gratuit părinților pentru  organizarea individuală a evenimentului de externare.


În context, Institutul Mamei și Copilului s-a conformat solicitării și nu a prelungit contractul cu Agentul economic care presta servicii de externare solemnă, iar în cazul Spitalului Clinic Municipal Nr.1, Ministerul a adresat o scrisoare Consiliului Municipal, care este în calitate de fondator, să ia în calcul aceleași recomandări.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load