COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spălare de bani în Moldova: Schema cu 10 milioane de lei (VIDEO)

Spălare de bani în Moldova: Schema cu 10 milioane de lei (VIDEO)

Oamenii legii au reținut doibărbați, cu vîrsta cuprinsă între 47 și 50 de ani, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de spălare a banilor și contrabandă, manifestată prin exportul produselor agricole în baza documentelor frauduloase, faptă comisă în cadrul unui grup criminal organizat.

În fapt, infracțiunea constă în activitatea de fondare a firmelor cu activitate de scurtă durată, pe parcursul anilor 2018-2019, prin intermediul cărora se efectua transferuri de bani, iar în scopul argumentării încasării banilor de pe conturile bancare, bănuiții prezentau la instituțiile bancare acte de achiziție falsificate, care fraudulos indicau procurarea de la persoane fizice a produselor cerealiere.

În perioada de referință, bănuiții au lichefiat bani în sumă de circa 10 milioane de lei, care erau transmiși organizatorilor schemei infracționale.


Dacă vor fi găsiți vinovați pentru fapta de spălare de bani, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 650.000 la 800 000 lei sau cu lichidarea firmei.

În cazul infracțiunii de contrabandă, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar firma se pedepseşte, potrivit legii, cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea firmei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load