COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SOS: Conacul "Primăvara lui Pușkin" din Păulești trebuie restabilit (FOTO)

SOS: Conacul "Primăvara lui Pușkin" din Păulești trebuie restabilit (FOTO)

Conacul vechi al boierului Dino Russo din Păulești, numit de localnici "Primăvara lui Pușkin", deoarece poetului rus Alexandr Pușkin îi plăcea să vină aici, se află într-o stare rea și se prăbușește, iar cetățenii Republicii Moldova cer autorităților în regim de urgență să examineze această întrebare și să contribuie la restabilirea ei, transmite Noi.md.

Internauții menționează că, cîndva, aceste locuri foarte frumoase au încîntat și ochii copiilor care își petreceau vacanța aici. Locul cu o istorie bogată, astăzi se prăbușește din cauza noilor proprietari, iar dacă statul nu va inventaria acest tip de obiect și nu va stabili condiții clare pentru reconstruirea conacului, atunci totul se va pierde.

După cum menționează site-ul turistic și de călătorie teleportravel, în frumosul conac al familiei Russo din Păulești venea adesea Alexandr Pușkin, care era atras de locurile pitorești din zonă.


Legenda spune că boierul Dino Russo din Chișinău a venit să vîneze într-o pădure frumoasă de la marginea satului. Locurile pitorești din Păulești i-a plăcut atît de mult, încît a decis să-și construiască o reședința de vară aici. Conacul a fost construit în 1791. Unul dintre oaspeții celebri ai lui Dino Russo a fost poetul rus Alexandr Pușkin.

Poetului îi plăcea atît de mult primăvara în curtea boierului, încît stătea ore întregi și admira natura, de aceea locuitorii din Păulești au numit conacul "Primăvara lui Pușkin".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load