COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Șoferul care a mers la culoarea galbenă a semaforului va sta 4 ani la închisoare

Șoferul care a mers la culoarea galbenă a semaforului va sta 4 ani la închisoare

La contestaţia procurorilor, Curtea de Apel Chişinău a agravat pedeapsa pentru conducătorul auto, care acum trei ani, a provocat un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane, aplicîndu-i o pedeapsă de 4 ani închisoare, cu executare.

De asemenea, acesta a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani şi obligat să achite succesorului părții vătămate un prejudiciu moral şi material de 131 mii de lei.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 1 august 2017, la intersecția străzii Miron Costin cu bulevardul Moscova din capitală. Deplasîndu-se la volanul unui BMW, acesta a forțat culoarea galbenă a semaforului, iar pentru a evita coeziunea cu un alt automobil, a intrat din plin pe trotuarul cu mai mulți pietoni, tamponînd-o violent pe o femeie. În rezultatul traumatismelor incompatibile cu viața, victima a decedat, peste o săptămînă, la spital, fără a-și mai reveni din comă.


Femeia avea 65 de ani şi după ce își încheiase ziua de muncă se îndrepta spre spital, pentru a-și vizita soțul care suferea de o boală incurabilă, ea fiind unicul sprijin moral și material al bărbatului.

La începutul acestui an, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani l-a recunoscut pe șoferul, în vîrstă de 36 de ani, vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane”, condamnîndu-l, însă, la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Nefiind de acord cu această sentință, procurorii au contestat-o, insistînd pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load