COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Șoferii prinși beți la volan au fost duși la morgă

Șoferii prinși beți la volan au fost duși la morgă

Inițiativa de a reeduca la morgă șoferii prinși beți la volan ia amploare în toată țara, informează Noi.md cu referire la agora.md. Potrivit premierului Pavel Filip, programul va dura trei luni.

„A fost dat startul programului de reeducare a șoferilor prinși băuți la volan. Acesta va dura trei luni, timp în care conducătorii auto reținuți în stare de ebrietate vor mai merge la morgă, în spitale pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere și vor lua parte la instruiri privind riscurile consumului de băuturi spirtoase”, a scris Filip pe Facebook.

Premierul a precizat că programul costă 4.000 de lei, bani achitați de șoferi, și este parte a pachetul de legi anti-alcool, aprobat de Guvern.


„Sînt sigur că prin aceste acțiuni vom stopa consumul de alcool la volan și vom aduce mai multă siguranță pe drumurile din țară”, a punctat prim-ministrul.

Din luna decembrie a anului trecut șoferilor prinși băuți la volanul mașinii le este retras permisul de conducere. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare din 14 decembrie 2018.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load