TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șocul unei mame, la spitalul din Soroca: "Pacienții dorm pe coridoare"

Șocul unei mame, la spitalul din Soroca: "Pacienții dorm pe coridoare"

O mamă care se află cu copilul la secția de pediatrie a Spitalului Raional Soroca reclamă condițiile proaste din instituția medicală.

„Mă aflu acum cu copilul în secția de Pediatrie Soroca și sînt şocată de ceea ce văd”, spune Ala Straton, potrivit observatorul.md.

„Copiii bolnavi zile întregi nu sînt examinați de medici. Stau şi dorm pe coridoare, în condiţii mizere, în ospătărie unde trebuie să mănînce bolnavul se află pacienți cu virus. Lipsesc medicamentele și seringi. Geamurile nu sînt pregătite de iarnă, este curent. Copii practic sănătoşi care trebuie să fie externați se molipsesc de la cei bolnavi”, afirmă femeia.


Administrația spitalului spune că situația este una temporară, relatează observatorul.md.

„În Secția de Pediatrie se face reparație, iar între timp secția a fost transferată temporar aici în vale, în locul fostei secții de îngrijiri cronice. Antreprenorul finisează reparația capitală pe 20 ianuarie, așa ne-a promis, și noi copiii o să-i mutăm înapoi în deal. Rugăm părinții să ne înțeleagă că este o situație temporară și nu am avut altă posibilitate. Noi nu putem să investim în acest edificiu temporar, și am decis că mai bine ei să fie totuși în Soroca decît să mutăm secția la Florești.

O să vedeți că în secția reparată vor fi condiții perfecte”, a declarat, potrivit sursei citate, Angela Rusnac, șefa Spitalului Raional Soroca.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load