Smolin, despre posibilitatea Moldovei de a adera la UE

Smolin, despre posibilitatea Moldovei de a adera la UE

Divizarea geopolitică din Republica Moldova nu dispare, o parte a populației și politicienilor privesc spre Est, alta – spre Occident.


În același timp, unele sondaje sociologice denotă creșterea eurosceptismului în rîndul moldovenilor. Viitorul UE se află sub semnul întrebării, a afirmat politologul rus Mihail Smolin, în studioul postului de radio Sputnik Moldova, relatează Noi.md.


„Eu cred că extinderea UE în următorul deceniu este imposibilă. Cel mai probabil, în acest răstimp vom vedea procesul de destrămare a Uniunii Europene. Pe lîngă acest lucru, în cadrul UE se coace o abordare dură față de suveranitatea națională. Democrații de la Bruxelles cer tot mai insistent de la guvernele naționale să-și dea suveranitatea Bruxelles-ului”, a remarcat Smolin.


Șansele Moldovei de a intra în UE tind spre zero, afirmă sursa citată.


„Moldova ca stat independent nu are nicio posibilitate să intre în Uniunea Europeană modernă, mai ales că în interiorul țării există o mare problemă. – Transnistria. Dar și găgăuzii, din cîte înțeleg, nu au tendința de a intra masiv în Uniunea Europeană“, a adăugat expertul.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load