COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Slusari: Timp de cinci ani procuratura a mimat investigarea fraudei bancare

Slusari: Timp de cinci ani procuratura a mimat investigarea fraudei bancare

Președintele comisiei parlamentare de anchetă privind investigarea fraudei bancare, Alexandr Slusari a declarat că va expedia Procurorului General luni, la prima oră, două anexe ale raportului Kroll, care conțin mai multe nume ale persoanelor implicate în procesul devalizării sistemului bancar, acuzând că procurorii de tergiversarea intenționată a investigației în acest caz.

Situația, în opinia mea, este mai mult decât ridicolă. Este o confirmare mai mult decât elocventă a faptului capturării justiției în perioada 2014-2019”, a spus Alexandru Slusari într-o postare pe Facebook.

El susține că reprezentantul companiei Kroll în prezența conducerii Băncii Naționale a transmis Procuraturii Anticorupție raportul Kroll 2 cu toate anexele și numele încă la .22 martie 2018. „Acest fapt ne-au confirmat atăt BNM, căt și angajații agenției Kroll, cu care membrii Comisiei de anchetă au avut întâlnirea oficială în iulie 2019.” El spune că comisia de anchetă a obținut cu greu în luna septembrie 2019 toate anexele la raportul Kroll 2 cu lista „eroilor furtului miliardului”.


„Sînt ferm convins că pentru faptul că ancheta jafului bancar a fost tergiversată, iar Procuratura Generală în prezent nu dispune de toate materialele din raportul Kroll 2, trebuie să răspundă penal nu doar Morari, ci și alte persoane-factori de decizii, cum ar fi Bețișor, Harunjen și Popa. Posibil lista celor vinovați este mai mare.” a spus Alexandr Slusari.

El acuză Procuratura că „a mimat investigarea și nu a întors nici un ban din miliardele furate, pe care Guvernul Plahotniuc le-a pus pe umerii cetățenilor în sumă dublă, iar Guvernul Dodon refuză să le scoată”.

Vineri, 10 ianuarie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo i-a solicitat preşedintelui Comisiei de anchetă cu privire la elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare din Republica Moldova, Alexandr Slusari, remiterea către Procuratura Generală a listei beneficiarilor finali în dosarul „furtului miliardului”, scrie noi.md cu referire la unimedia.info.

Amintim că mai devreme, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a declarat că în Raportul Kroll nu există lista beneficiarilor finali ai „furtului miliardului”, fapt contestat de mai mulți deputați din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load