COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Slujbele religioase se vor desfășura în aer liber, cu respectarea distanței

Slujbele religioase se vor desfășura în aer liber, cu respectarea distanței

Slujbele de duminică vor avea loc în curțile bisericilor, în aer liber, și doar respectînd distanța socială, se arată într-un comunicat de presă.

Hotărîrea a fost luată în unanimitate cu Episcopii Markel și Nicodim, care au spus că vor conlucra cu conducerea țării, pentru a contribui la combaterea pandemiei cu Covid-19, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

Președintele țării Igor Dodon, în cadrul unei vizite în zona de nord a țării, s-a întîlnit cu doi ierarhi ai Mitropoliei Moldovei care ghidează spiritual enoriașii din nordul Moldovei: Episcopul de Bălți și Fălești, Markel și Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim.


În urma discuțiilor au decis ca sfintele liturghii din zilele de duminică să aibă loc în curțile bisericilor, în aer liber, cu respectarea distanței sociale dintre enoriași, lăcașele de cult să fie asigurate cu soluții dezinfectante necesare, iar activitatea tuturor școlilor duminicale să fie oprită.

Potrivit comunicatului, Episcopii Markel și Nicodim au manifestat susținere deplină față de acțiunile întreprinse de autorități, inclusiv cele ce țin de organizarea evenimentelor în masă. Potrivit lor, ierarhii și clerul Mitropoliei vor acționa în strînsă coordonare cu conducerea țării, cu serviciile sanitar-epidemiologice și vor lua toate măsurile necesare de protecție.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load