Situația epidemiologică în Moldova: Cîte cazuri de gripă s-au înregistrat

Situația epidemiologică în Moldova: Cîte cazuri de gripă s-au înregistrat

La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate medie.


Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămîna 25 februarie-03 martie 2019, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 331,32 cazuri la 100 mii populație, depășind pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație), cu o descreștere de 16,1 % în comparație cu săptămîna precedentă.


În săptămîna nominalizată au fost înregistrate 191 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 27 confirmate de laborator, 117.65 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 513 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI). Ponderea cazurilor SARI a constituit 4,6% din numărul total de internări, indiferent de cauză, în instituțiile medico-sanitare publice teritoriale. Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice naționale.


De asemenea, în perioada de referință, în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, 50 probe au fost investigate la prezența virusurilor gripale și non-gripale, prin metoda molecular biologică. 27 probe au fost pozitive la prezența virusurilor gripali (20-A(H1N1) pdm09 și 7-A (H3N2)).


În această perioadă a fost înregistrat un caz de deces a unei persoane de gen feminin, în vîrstă de 70 ani, din raionul Rîșcani, confirmat cu virusul gripal A(H1N1)pdm09.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load