TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SIS are suficiente competențe pentru efectuarea unor operațiuni speciale

SIS are suficiente competențe pentru efectuarea unor operațiuni speciale

Doar serviciile speciale au competențele și instrumentele necesare pentru a se implica în acțiunile de eliberare a cetățenilor țării noastre luați ostatici în anumite circumstanțe în afara teritoriului Republicii Moldova.

Opinia a fost exprimată de colonelul în rezervăm, Alexandru Popescu, fost angajat al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), într-un interviu acordat în exclusivitate pentru MOLDPRES.

Alexandru Popescu a afirmat că „nicidecum nu putem vorbi despre implicarea nemijlocită a instituției prezidențiale în aceste activități, deoarece sînt acțiuni și domenii specifice, în care o instituție prezidențială nu are competențe și ar putea deveni riscant pentru țara noastră”.


Potrivit sursei citate, ”șeful statului, în calitate de conducător suprem al forțelor armate, este în drept să se implice în activități de acest gen, dar este foarte important modul de implicare. Astfel, șeful statului poate, de exemplu, aborda această problemă la o ședință, poate să convoace membrii Consiliului Superior de Securitate, conducătorii organelor de menținere a ordinii de drept și să solicite acțiuni, propuneri, să facă audieri și să pună sarcini, iar aceste structuri să purceadă la îndeplinirea sarcinilor, să raporteze despre îndeplinirea lor și rezultatele obținute”, a spus Alexandru Popescu.

Fostul colaborator al SIS s-a arătat convins că în operațiunea de eliberare a celor doi piloți moldoveni luați ostatici în Afganistan au participat și serviciile speciale ale Federației Ruse. În acest sens, Alexandru Popescu a exprimat gratitudine atît serviciilor speciale rusești implicate, cît și reprezentanților instituției prezidențiale a Republicii Moldova.

La începutul aceste săptămîni, șeful statului Igor Dodon a anunțat că cei doi piloți moldoveni, capturați în Afganistan în anul 2015, au fost recuperați din prizonierat și se află la Moscova, Federația Rusă.

Interviul video acordat de Alexandru Popescu pentru MOLDPRES poate fi urmărit pe site-ul Agenției: moldpres.md

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load