Sinteza CNA: ARBI a pus sechestru pe 3.000.000 de lei

Sinteza CNA: ARBI a pus sechestru pe 3.000.000 de lei

Centrul Național Anticorupție a publicat sinteza săptămînii. Astfel, conform datelor prezentate, a fost pus sechestru pe mai multe bunuri şi conturi.


Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de peste 3.000.000 de lei  şi a desfăşurat investigaţii paralele în baza a 7 delegaţii ale procurorilor, alte 96 de delegaţii, în privinţa a 400 de subiecţi, fiind în procedură de examinare.


Direcţia analitică a efectuat  11 analize, alte 51 de analize operaţionale fiind în proces de studiu.


Au fost expediate autorilor 10 rapoarte de expertiză anticorupţie şi 2 avize, iar 25 de proiecte se află în proces de expertizare.


23 de persoane au fost arestate în urma cauzelor penale instrumentate de CNA. Din numărul total de arestaţi, 8 se află în arest la domiciliu, 2 - în izolatorul CNA şi 13 - în penitenciare.


La Linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 69 de apeluri dintre care 3 sînt de competenţa CNA


Timp de o săptămînă, CNA a eliberat 78 de caziere de integritate pentru persoanele care urmează să fie angajate în sectorul public.


Direcţia educaţie anticorupţie a desfăşurat 8 instruiri pe subiectul Legii integrităţii cu angajaţii Ministerului Economiei şi altor autorităţi publice. În săptămîna curentă, sînt planificate 16 şedinţe de instruiri anticorupţie, printre care una cu reprezentanţii mediului de afaceri. De asemenea, sînt preconizate mai multe şedinţe pe subiecte anticorupţie cu angajaţii Serviciului vamal.


În cancelaria CNA au fost înregistrate 811  materiale.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load