Silvia Radu negociază un parteneriat public-privat în domeniul IT

Silvia Radu negociază un parteneriat public-privat în domeniul IT

Membrii Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC au avut astăzi o întrevedere cu primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, comunică Noi.md.


Scopul întrevederii a fost identificarea oportunităților de conlucrare dintre sectorul privat și cel public, pentru a dezvolta proiecte digitale, menite să îmbunătățească calitatea serviciilor municipalității și a vieții locuitorilor capitalei, în general.


Mai mulți membri ATIC s-au arătat dispuși să dezvolte pentru Primărie sisteme informaționale de tip alertă, care să faciliteze comunicarea cu cetățenii, să îmbunătățească și să aducă transparență în managementul informațional al datelor colectate de la cetățeni.


Ca urmare a întrevederii, s-a decis că ATIC va crea un grup de experți din domeniul IT, inclusiv prin atragerea expertizei internaționale, care să identifice în următoarele săptămîni cele mai stringente necesități ale municipalității la nivel de servicii IT și proiecte digitale, pentru ca, în cel mai scurt timp, acest grup să mobilizeze comunitarea IT și să vină cu proiecte concrete, care ar putea fi implementate în comun cu municipalitatea pentru cetățenii municipiului Chișinău.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load