COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Și moldovenii care primesc pensii peste hotare se vor putea bucura de asigurare medicală gratuită

Și moldovenii care primesc pensii peste hotare se vor putea bucura de asigurare medicală gratuită

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a elaborat două noi proiecte de modificare a legislației ce vizează domeniul protecției sociale.

În cadrul unei conferințe de presă, deputata Alla Darovannaia a menționat că, primul proiect de lege ține de modificarea asigurării pentru accidentele de muncă și boli profesionale, transmite NOI.md cu referire la curentul.md.

„Prin aceste proiect de lege se propune ajustarea bazei de calcul a indemnizației pentru incapacitatea temporară de muncă în cazul unui accident de muncă sau boală profesională. Astfel, toate tipurile de indemnizație de incapacitate temporară de muncă, indiferent de tipul acesteia, se va calcula în baza venitului asigurat realizat în ultimele 12 luni anterioare survenirii riscului asigurat. Tot aici propunem ca indemnizațiile suportate de mijloacele angajatorilor să se stabilească în cuantumul de 100% din salariul mediu al angajatorului”, a precizat socialista.

Totodată, un alt proiect de lege prevede modificarea legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală. „Aici venim cu propunerea ca – acei cetățeni care au dreptul la pensie în RM, au un stagiu cotizat de minimum 15 ani, dar au activat și în alt stat, peste hotarele țării, au ales să-și primească pensia din altă țară, dar locuiesc în RM – să beneficieze de poliță medicală gratuită, ca și toți ceilalți cetățeni pensionari, care primesc pensia în RM”, a mai explicat deputata.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load