Shor, audiat din nou în dosarul „Lucinschi”

Shor, audiat din nou în dosarul „Lucinschi”

 Controverstatul om de afaceri, Ilan Shora fost audiat și azi, în calitate de martor, la ședința de judecată în dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi.


Acesta nu a oferit declarații pentru presă, dar avocatul său a spus că el a făcut aceleași mărturii ca și la etapa inițială a anchetei. 


„Ilan Shornu și-a schimbat poziția, a oferit aceleași mărturii pe care le-a dat inițial, în timpul audierilor de la Procuratura Anticorupție”, a declarat apărătorul lui Shor. 


La rîndul său, procurorul care instrumentează cazul a menționat că declarațiile făcute de martorul Ilan Shor susțin poziția acuzării: „Ilan Shor a făcut o declarație care, în opinia acuzării, îl încriminează pe Chiril Lucinschi”, a precizat acuzatorul de stat. 


În același timp, avocatul lui Chiril Lucinschi susține că Ilan Shor nu a confirmat acuzațiile aduse de procurori: „El a explicat că banii care i-au fost transferați lui Lucinschi sînt produsul activității legale, nici un document nu confirmă că banii sînt din proveniență infracțională. Este vorba despre 440 de mii de dolari SUA. Shorspune că el nu ține minte suma care a fost transferată, dar afirmă că banii transferați sînt legali”, a declarat avocatul lui Chiril Lucinschi.


La rîndul său, Chiril Lucinschi a comparat ședința de judecată cu un spectacol și a confirmat declarațiile apărătorului său: „Domnul Shora spus că banii sînt legali. Mi s-a creat o impresie că a fost un spectacol. Se aruncă cu praf în ochii oamenilor... Eu nu trebuia să verific proveniența banilor, pentru aceasta sînt structuri speciale. Contractele date sînt valabile și acuma, nimeni nu a constatat și nu a demonstrat că ele ar fi fictive. Da, am avut legături juridice cu companiile vizate, dar nu în perioada în care ei insistă. Sunt sigur că la CEDO voi cîștiga în privința la arestarea mea deoarece articolul 5 din Convenția CEDO a fost încălcat”, a declarat Chiril Lucinschi. 


Ședința de judecată a fost amînată pînă la ora 14.00. În cadrul acesteia se va decide în privința prelungirii mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load