COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sfaturi de prevenire a COVID-19 pentru cei care au 60 de ani și mai mult

Sfaturi de prevenire a COVID-19 pentru cei care au 60 de ani și mai mult

Rospotrebnadzor a venit cu recomandări pentru prevenirea noii infecții de coronavirus pentru cei care au 60 de ani și mai mult.

Noua infecție de coronavirus este transmisă de la persoana bolnavă la cea sănătoasă prin contacte apropiate. Cînd persoana strănută sau tușește lîngă voi. Cînd picăturile din gura și nasul pacientului numeresc pe suprafața pe care o atingeți. Persoanele cu ”vîrsta de argint” de peste 60 de ani sînt în grupul de risc deosebit. Anume vîrstnicii, din cauza sarcinii asupra sistemului imunitar, pot avea complicații, inclusiv dintre cele periculoase cum ar fi pneumonia virală. Aceste complicații pot duce la cel mai trist rezultat. Este important să vă păstrați sănătatea!

* Încercați să vizitați mai rar locurile publice. După posibilitate, folosiți mai rar transportul public, în special în timpul orelor de vîrf. Reduceți vizitele la magazine și centre comerciale, centre multifuncționale, bănci.


* Rugați persoanele apropiate sau personalului de la asistența socială să vă ajute cu achitarea serviciilor comunale, cumpărarea produselor sau bunurilor necesare la distanță.

* Dacă persoanele apropiate s-au întors de peste hotare și au semne de răceală – limitați contactele cu ele și cereți-le să solicite asistență medicală. Sfatul dumneavoastră înțelept va ajuta să păstrați sănătatea Dvs. și a familiei Dvs.!

* Spălați des mîinile cu săpun, igiena este foarte importantă pentru sănătatea dumneavoastră. Spălați-le cînd veniți de afară, din locurile publice, după contactul cu ambalajele din magazine, înainte de gătirea mîncării. Nu atingeți cu mîinile murdare fața, gura, nasul și ochii – astfel virusul poate ajunge în organismul dumneavoastră.

* Faceți rost de șervețele de hîrtie de unică folosință. Cînd tușiți și strănutați, acoperiți-vă gura și nasul și aruncați șervețelul imediat după folosire.

* Folosiți șervețele umede pentru dezinfectare. Ștergeți cu ele pungile, telefoanele, cărțile și alte obiecte care au fost cu dvs. în locuri publice și în transport.

* Dacă v-ați îmbolnăvit sau vă simțiți rău (nu numai în legătură cu semnele de răceală, ci și cu alte probleme de sănătate, cum ar fi tensiunea) – nu mergeți la policlinică, ci chemați medicul la domiciliu.

• Dacă ați răcit, iar printre cei apropiați au fost persoane care au fost plecate peste hotare în ultimele două săptămîni, asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră despre asta. El vă va prescrie un test pentru noua infecție de coronavirus.

Aveți grijă de dvs. și fiți sănătoși!

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load