Sfaturi: Cum convingem un copil să renunțe la telefon sau tabletă

Sfaturi: Cum convingem un copil să renunțe la telefon sau tabletă

Tableta sau telefonul sînt cele mai bune metode de a convinge copilul să stea liniștit, pentru ca părinții să poată face ceea ce doresc, dar specialiștii atrag atenția că nu este tocmai în regulă pentru sănătatea și dezvoltarea lor cognitivă și socială.


Vă propunem 7 alternative simple la telefoane și tablete care îi vor ajuta pe cei mici să nu se plictisească:


1. Cărțile de colorat și creioanele sau cariocile sînt ușor de pus într-o geantă atunci cînd ieși cu copilul în oraș. sînt probabil cea mai clasică distracție pentru copii. Cărțile tematice  le va stimula imaginația și creativitatea.


2. Tabletele magnetice, pe care copiii pot desena sau scrie ce doresc, iar apoi pot șterge totul dintr-o singură mișcare pentru a începe o operă nouă, sînt o jucărie de care cei mici nu se plictisesc niciodată.


3. Plastilina este materia primă cu care cei mici își pot face ce jucărie vor. Vine în diferite forme și culori, se transportă ușor iar cei mici se distrează în timp ce creează tot felul de figurine. Jocul cu plastilina le stimulează creativitatea și imaginația, dar și coordonarea ochi-mîini.


4. Cărticelele cu jocuri și activități îi vor ține ocupați pe copii cît timp adulții discută lucruri importante.


5. Păpușile vor fi mereu o distracție pentru cei mici, așa că nu ezita să îi iei una cînd ieșiți în oraș.


6. Puzzle-urile sînt unele dintre jocurile favorite ale copiilor. Pentru cei mici, care încă nu au depășit etapa băgării în gură a jucăriilor, există puzzle cu cuburi, pentru cei mai măricei există puzzle-uri simple, cu piese mai puține și mai mari, care se pierd mai greu decît cele micuțe.


7. Jocurile cu figurine magnetice îi pot ține ocupați pe cei mici mult timp. Conțin litere, cifre și figurine cu ajutorul cărora pot scrie.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load