Sezon estival deschis. Primele prombleme întîlnite de moldoveni (VIDEO)

Sezon estival deschis. Primele prombleme întîlnite de moldoveni (VIDEO)

Bacterii și ouă de helminți avem în multe lacuri și plaje din Capitală. Așa că, medicii ne interzic să ne scăldăm ori să prindem bronz acolo.


Curajoșii care nu țin cont de recomandări se  pot alege cu boli diareice ori de piele.


Dacă obișnuiți să prindeți bronz în parcul “La  Izvor”, trebuie să va gîndiți bine înainte să va tolăniți la soare.


În nisip au fost găsite ouă de helminți. Unii nu s-au uitat la lista cu bolile cu care se  pot alege după odihnă și au mers acolo să facă plajă. Nisipul plin de paraziți nu este singura problemă. Pe plajă am găsit zăcînd mormane întregi de nămol, iar oamenii spun că nu au unde să se odihnească. 


Nu doar plaja din  parcul “La  Izvor” este contaminată, spun specialiștii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.


Apă este murdară, iar scăldatul – interzis, indică un panou informativ, instalat pe plaja de la  Ghidighici. Acesta, însă, este ignorat de cei care vin la odihnă. 


Totuși, dacă vreți să va răcoriți, fiți atenți unde o faceți. 


În lacul din  parcul “Valea  Morilor”, de exemplu, cîțiva oameni au surprins zeci de pești morți, care plutesc pe apă. De ce s-a întîmplat, specialiștii nu ne-au putut spune. 


Paraziții care au fost depistați în apa lacurilor și în nisip pot provoca boli diareice sau de piele, atenționează medicii.  


Specialiștii ne recomandă să ne așezăm pe bănci ori pe iarbă, și nu pe nisip, dacă vrem să stăm la soare.


Totodată, cînd ajungeți acasă, ar fi bine să mergeți imediat în duș. Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load