COVID-19 în MOLDOVA

Șeful statului a anunțat cînd se redeschid grădinițele și școlile

Șeful statului a anunțat cînd se redeschid grădinițele și școlile

Școlile și grădinițele din republică urmează să fie deschise de la 1 septembrie. Președintele Igor Dodon spune că va cere Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică să facă claritate în acest sens și să ia o astfel de decizie.

„Cunoașteți că avem o situație nu simplă. Săptămîna trecută avem o dinamică în scădere cu 1,3%. Am discutat astăzi despre deschiderea grădinițelor și școlilor. Am decis să propunem ca grădinițele și școlile să fie deschise de la 1 septembrie. În același timp, marea majoritate a activităților economice au fost deja deschise și agenții economici deja activează în Moldova”, a declarat Igor Dodon, scrie unimedia.

Din luna septembrie majoritatea elevilor din țară ar putea să revină la orele obișnuite organizate în incinta instituțiilor de învățămînt. Potrivit datelor Ministerului Educației, din 1249 de școli, 808 dintre ele au ales modelul I din cele 7 propuse de minister, care presupune prezența fizică a elevilor în clasă. Pentru aplicarea modelului respectiv, în incinta școlilor vor fi luate o serie de măsuri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load