Șeful Inspectoratului Național de Patrulare a fost demis

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare a fost demis

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Livii Baziuc, a fost demis din funcție ieri, 18 februarie.


Conform datelor Știri.md, Livii Baziuc a fost numit șef al Direcţiei Audit Public Intern a IGP, printr-un ordin semnat de Secretarul general de stat, Simion Carp.


Totodată, Inspectoratul General al Poliției a confirmat pentru Știri.md transferul lui Baziuc, declarînd că noul șef al INP este comisarul-șef Marin Maxian, fostul Șeful al Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție (IGP).


Știri.md amintește că Livii Baziuc  a fost numit șef al Inspectoratului Național de Patrulare în 2016, printr-un ordin semnat de Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.


Anterior acesta a deținut funcțiile de comandant al Brigăzii de Patrulare din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare și șef adjunct al INP.


În aprilie 2018, anticoruptie.md scria că Livii Baziuc a declarat că a primit în 2017 donații de 5 mii de euro și 20 de mii de lei, sumă aproape de salariul oficial al polițistului.


Șeful INP a avut în 2017 un salariu de 150 mii lei, iar soția sa de 65 de mii de lei. Familia a mai obținut 70 de mii de lei din vînzarea a două automobile, unul dintre care a fost vîndut cu doar 10 mii de lei.


Totodată, Livii Baziuc nu și-a procurat niciun bun nou în 2017.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load