COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Şeful Direcţiei nr.3 al INI, suspendat din funcţie și pornită o cauză penală pe numele acestuia

Şeful Direcţiei nr.3 al INI, suspendat din funcţie și pornită o cauză penală pe numele acestuia

Șeful Direcției Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţie a fost suspendat din funcţie, iar pe numele acestuia a fost pornită o anchetă de serviciu de către SPIA.

Decizia a fost luată aseară, de către ministrul Pavel Voicu, după ce a fost sesizat atît de cetăţeni cît de de prim-ministru despre posibilele ilegalităţi în activitatea Direcţiei nr.3, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Mai exact, potrivit lui Pavel Voicu, în cadrul instituţiei ar fi avut loc acţiuni abuzive ale unor angajaţi şi conducători asupra agenţilor economici. Ministrul a mai solicitat o analiză minuţioasă a rezultatelor Direcției nr. 3, din ultimul an.


"Angajaţii acestei direcţii dar în special şeful direcţiei nr.3 desfăşura verificări nefondate, neargumentate care nu au un sfîrşit. Dar şi mai grav este ridicarea acelor calculatoare, acelor registre, sigilarea care duce la stoparea activităţii", a spus ministrul MAI, Pavel Voicu.

Dacă vor exista abateri, vor exista şi sancţiuni disciplinare, mai spune ministrul. După încheierea verificării de către SPIA, dacă vor fi găsite încălcări a legii, materialele urmează a fi transmise procuraturii specializate, în caz contrar Șeful Direcției Investigarea Fraudelor Economice va fi restabilit înapoi în funcţie. Solicitat pentru o reacţie, Vasile Balica, şeful INI ne-a spus că aceste verificări sînt benefice pentru a fi stabilit adevărul.

"Dumnealui spune că este de-acord şi el cu faptul că va fi iniţiată o verificare. Dumnealui şi angajaţii dumnealui coordonează cu echipa de verificare, se pun la dispoziţie actele care se solicită. Deci, această verificare este benefică pentru toţi", a spus şeful INI, Vasile Balica.

Solicitat telefonic, pentru a comenta suspendarea sa, Șeful Direcției Investigarea Fraudelor Economice, Nicolae Gavriliță ne-a spus că va reveni cu un apel, întrucît nu putea vorbi.

Ulterior, acesta nu a mai răspuns la apelurile insistente ale reporterului nostru.

Amintim că, acum cîteva zile, un angajat al Inspectoratului de Poliție din Criuleni a fost prins de oamenii legii fiind bănuit de contrabandă. Acesta a fost reţinut de către ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, în timp ce transporta un microbuz plin cu încălțăminte, articolele fiind aduse ilegal din Ucraina.

Şi pe cazul dat a fost iniţiată o anchetă de serviciu iar materialele au fost transmise către organul de urmărire penală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load