Şeful de la Spaţii Verzi propune majorarea salariilor salvatorilor

Şeful de la Spaţii Verzi propune majorarea salariilor salvatorilor

Cei care se vor scălda în lacurile din Chişinău, fiind în stare de ebrietate, ar trebui să fie pedepsiţi... cu biciul. Cu această propunere bizară a venit şeful de la Spaţii Verzi, în urma creşterii numărului tragediilor produse la scăldat.

Mai mult, Serghei Carp a propus şi majorarea salariilor salvatorilor, care se luptă zi de zi cu cei care îşi risca viaţa pe suprafeţele de apă.

Şeful de la Spaţii Verzi afirmă că, deşi asociaţia care o gestionează dispune de resurse financiare, lefurile salvatorilor nu pot fi majorate din cauza sistemului de salarizare. Pentru a remedia situaţia, Serghei Carp a propus crearea unui asociaţii de salvatori care să aibă propriul buget.
 
„Ei muncesc foarte mult îşi îndeplinesc obligaţiunile aşa cum trebuie la nivel şi la timp, iar salariul lor e mizer. Un salvamar are 1.000 - 1.500 de lei”, spune Serghei Carp, şeful Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi. 

Pe lacurile din Chişinău activează doar 60 de salvatori din cei 112 necesari. Pe lîngă faptul că salvează oamenii de la înec, ei mai îndeplinesc şi rolul de poliţist.
 
„Polţia trebuie să intervină, să mai ajute, să-i convingă, dar nuştiu cum să-i convingă pe oameni. Poate că e cazul, nuştiu... de le dat lor împuterniciri... pe vremuri era biciul la putere. Scurt, clar şi cuprinzător”, a declarat Serghei Carp.
 
De cealaltă parte, şeful adjunct al Direcţiei de Poliţie, Silviu Muşuc, a declarat că poliţiştii îşi fac bine treabă, doar că unii oameni sînt iresponsabili:

„În perioada estivală deja avem opt înecuri înregistrate în municipiul Chişinău, dintre care trei la lacul „La Izvor”, un caz avem la Nistru, sînt înregistrate la „Valea Morilor” şi două cazuri sînt înregistrate la Sîngera şi Dobruja. Motivul înecurilor a fost că persoanele s-au aflat în stare de ebrietate”.
 
În municipiul Chişinău sînt cinci lacuri care au şi plaje: „Valea Morilor", "Valea Trandafirilor", Parcul "Rîşcani", "La Izvor" şi "Vatră".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load