TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șeful CCA și cel de la Consiliul Concurenței ar putea să rămînă fără funcții

Șeful CCA și cel de la Consiliul Concurenței ar putea să rămînă fără funcții

Două proiecte de legi care vizează restructurarea Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) și Consiliului Concurenței (CC) au fost înregistrate astăzi la Parlament, anunță șeful Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco.

Inițiativele legislative, semnate de deputații Sergiu Litvinenco, Igor Grosu și Radu Marian, prevăd, între altele, micșorarea numărului de membri ai acestor instituții - de la 9 la 7 în cazul CCA și de la 5 la 3 în cazul CC.

De asemenea, proiectele propun încetarea mandatelor actualilor conducători și membri ai CC și CCA din momentul intrării în vigoare a legii. Aceleași prevederi vor fi valabile și pentru Consiliul de supraveghere al Companiei „Teleradio Moldova”. În locul acestora ar urma să fie numiți interimari, pînă la organizarea concursurilor pentru membrii instituțiilor restructurate.

Comisiile de concurs care vor face selecția nu vor fi constituite din membrii comisiilor parlamentare de specialitate, ci din oameni din afara sferei politice, astfel încît concursurile să nu fie afectate de dubii cu privire la lipsa de obiectivitate.

„Ambele instituții au slujit (și slujesc încă!) multă vreme exclusiv regimului oligarhic în detrimentul interesului public”, argumentează Litvinenco necesitatea acestor legi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load