COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Șeful ANSP a spus cîte teste pentru diagnosticarea COVID-19 există în țara noastră

Șeful ANSP a spus cîte teste pentru diagnosticarea COVID-19 există în țara noastră

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, spune că teste pentru depistarea COVID-19 sînt doar pentru cîteva zile și speră că în curînd, stocul va fi completat.

„Stocul de teste pe care l-am avut inițial este în reducere, dar avem zilele următoare cu ce lucra și sperăm foarte mult că stocul va fi completat”, a declarat Nicolae Furtună, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Șeful ANSP nu a putut spune pentru cîte zile au mai rămas teste, dar a precizat că la moment se poartă discuții cu niște parteneri pentru ca acestea să fie livrate cît mai curînd.


De asemenea, Nicolae Furtună a dat asigurări că în cazul în care negocierile vor eșua, există soluții alternative. El a mai precizat că indiferent de proveniența pacientului, testele se fac la laboratorul acreditat de ANSP din Chișinău.

Anterior autoritățile au anunțat că China s-a angajat să ofere R. Moldova 1008 teste diagnostice, o sută de mii de respiratoare de protecție, cinci sute de termometre cu infraroșu și o mie de perechi de ochelari medicali.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load