COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Șeful adjunct al IP Buiucani, în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Ce a făcut

Șeful adjunct al IP Buiucani, în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Ce a făcut

Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Buiucani, Terenti Afanasie, este în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI) și ar putea fi cercetat penal. Totul după ce nu a completat corespunzător declarația de avere și interese personale.

Potrivit actului de constatare, Afanasie Tereniti a omis să declare trei conturi bancare, deținute de un membru al familiei sale.

Totodată, inspectorul de integritate a constatat că Terenti nu a declarat dreptul de uz asupra unui automobil de model Skoda Superb și un teren pentru construcții, amplasat în raionul Ialoveni, iar în declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2017, ar fi inclus date eronate despre prețul de vînzare a unui automobil de model BMW 525D despre care a indicat suma de 100 mii lei, deși conform contractului de vînzare din anul 2016, automobilul ar fi fost vîndut cu 30 mii lei, transmite agora.md.


Fiindu-i solicitat punctul de vedere asupra acestor neconcordanțe de la legislație, șeful adjunct al IP Buiucani a invocat motivul lipsei de atenție la completarea datelor, însă acest fapt nu constituie temei pentru a fi scutit de la răspundere juridică.

Pe această cauză, inspectorul de integritate a sesizat organul de urmărire penală.

Actul de constatare emis de ANI poate fi contestat în instanța de contencios administrativ.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load