COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Şefa televiziunii publice, acuzaţii grave în adresa actualei guvernări

Şefa televiziunii publice, acuzaţii grave în adresa actualei guvernări

Șefa postului public de televiziune, Ecaterina Stratan, afirmă că ar exista o înțelegere între Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM privind împărțirea funcțiilor de conducere în cadrul companiei „Teleradio Moldova” și de aceea s-a propus la Comisia parlamentară Educație, Cultură, Tineret, Sport și Mass-media demisia conducerii Televiziunii Naționale.

Ecaterina Stratan l-a întrebat pe șeful statului Igor Dodon, care a participat la emisiunea „Moldova în direct” moderată chiar de ea, dacă actuala guvernare folosește metode mai corecte decît fosta conducere, după ce a inițiat un șir de demisii.

„Se vehiculează că au fost partajate funcțiile. PSRM-ului îi revine radioul, PPDA – ia televiziunea și compania aparține PAS-ului”, a acuzat Ecaterina Stratan.


„Dacă o să mergem pe zvonuri… Eu am spus și repet: nu se partajează absolut nimic. Cît ține de a cere demisia, putem să o cerem, dar noi nu am impus pe nimeni să demită. Dacă se vor încălca procedurile, atunci noi nu sîntem cu nimic mai buni decît cei care au fost pînă la noi. Dacă sînt întrebări față de o anumită persoană, trebuie să se vină conform procedurilor și eu voi insista pe această abordare”, a replicat Igor Dodon.

Ecaterina Stratan a spus că nu intenționează să-și dea demisia din funcția de director al postului public de televiziune „Moldova 1”.

Miercuri, deputații din Comisia cultură și mass-media au decis să ceară la următoarea ședință a Parlamentului demisia președintei Companiei „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, șefei Televiziunii Naționale, Ecaterina Stratan și președintelui Consiliului de Observatori al companiei, Nicolae Spătaru.

Deputații au adus mai multe acuzații, declarînd că televiziunea publică nu este echidistantă și s-a transformat în ultimii ani în televiziunea de partid a democraților.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load