COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Șefa Televiziunii Naționale riscă să fie demisă de Parlament

Șefa Televiziunii Naționale riscă să fie demisă de Parlament

Președinta Companiei „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, dar și șefa Televiziunii Naționale, Ecaterina Stratan, ar putea fi demise la următoarea ședință a Parlamentului.

Deputații din Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au audiat astăzi rapoartele de activitate ale acestora și au decis să propună demisia în plenul Legislativului.

Deputații au adus mai multe acuzații, declarînd că televiziunea publică s-a transformat în ultimii ani în televiziunea de partid a democraților și le-au reproșat șefilor de la „Teleradio-Moldova” că nu au transmis evenimentele care s-au produs în Parlament la începutul lunii, cînd a fost votată noua majoritate parlamentară și desemnat Guvernul Sandu.

Deputata Maria Ciobanu a declarat că va solicita un audit la companie, pentru că în ultimii ani ar fi fost spălați bani în cadrul instituției.


Pe de altă parte, Ecaterina Stratan a spus că nu este vinovată de ceea ce i se incriminează și a declarat că „Moldova 1” a prezentat echidistant evenimentele.

Parlamentul ar putea să-l demită și pe președintele Consiliului de Observatori al companiei, Nicolae Spătaru, motivînd că acesta a admis mai multe încălcări în cadrul instituției publice și nu a sancționat conducerea atunci cînd era necesar.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load