COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sectorul agroalimentar din țara noastră, în atenția Lituaniei

Sectorul agroalimentar din țara noastră, în atenția Lituaniei

Președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Radu Mudreac, a avut întrevedere cu E.S. dl Kęstutis Kudzmanas, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova

Președintele Comisiei a salutat și a exprimat mulțumiri E.S. dl Kęstutis Kudzmanas pentru sprijinul și deschiderea acordată de către Republica Lituania țării noastre și în special sectorului agroalimentar.

În discuție părțile au abordat subiecte ce vizează securitatea și siguranța alimentară; sporirea competitivității sectorului agroalimentar; dezvoltarea rurală; promovarea produselor alimentare autohtone pe piețele externe și. a.


Un subiect al discuțiilor a fost și faptul că Republica Moldova nu dispune de laborator național de referință, care ar permite identificarea calitativă și cantitativă a OMG la importul produselor alimentare și furajelor de toate tipurile și varietățile, în scopul excluderii plasării pe piață a produselor neverificate.

Un alt subiect dezbătut pe larg în cadrul întrevederii a fost și imposibilitatea Republicii Moldova de a exporta producția de origine animală pe piețele europene, iar aceasta la răndul său duce la declinul ramurei.

De asemenea, Oficialii au discutat despre importanța intensificării cooperării la nivel parlamentar prin prisma consolidării relațiilor bilaterale la nivelul Comisiei de profil și al Grupului parlamentar de prietenie cu Lituania.

E.S. dl Kęstutis Kudzmanas a reiterat deschiderea și a confirmat disponibilitatea Republicii Lituania pentru avansarea relațiilor cu țara noastră.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load