COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Secțiile de votare din Hîncești s-au închis. Care este rata de participare

Secțiile de votare din Hîncești s-au închis. Care este rata de participare

Rata participării la vot la alegerile din Hîncești a fost de 23,33% (14.441 de alegători) la ora 21:00, cînd s-au închis cele 44 de secții de votare, în care erau așteptați peste 60.000 de alegători. Acest rezultat era afișat în transmisiunea online de la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Reamintim că duminică, 15 martie, au avut loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hîncești. Pentru mandatul de deputat au candidat 5 concurenți electorali.

Urmează numărarea buletinelor de vot și totalizarea rezultatelor. Cîștigător al mandatului de deputat, potrivit legislației, va fi declarat candidatul care acumulează cele mai multe voturi.


Sondajul de tip exit-poll nu a fost desfășurat, din cauza riscurilor de răspîndire a coronavirusului. Rezultatele preliminare vor fi anunțate de CEC printr-un comunicat de presă.

Mandatul de deputat a devenit vacant după ce Alexandru Botnari (PDM) și-a depus mandatul în decembrie 2019, pentru a prelua conducerea Primăriei municipiului Hîncești.

Pentru mandatul de deputat au concurat: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (B.E.Unirea), Grigore Cobzac - candidat independent.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load