COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Secretul camerei foto ascunse în ecran

Secretul camerei foto ascunse în ecran

Ecranele cu găuri sau cu decupaje vor dispărea în curînd, iar asta datorită unei noi tehnologii dezvoltate de companii precum Oppo sau Xiaomi.

În viitor, camerele foto vor putea fi ascunse în display, astfel încît nu va mai fi necesar decupajul ecranului. Wang Xiang, vicepreședinte senior al Xiaomi, a explicat pe Twitter cum funcționează tehnologia.

Pentru această implementare de către Xiaomi, camera este încorporată în partea de sus a dispozitivului, ca de obicei. Dar în loc de a decupa ecranul în jurul ei sau de a da o gaură, camera este acoperită cu „o sticlă specială”. Aceasta devine transparentă atunci cînd vrei să faci o fotografie. Cînd nu activezi camera, acea zonă devine una normală și poate fi afișat conținutul ca în cazul unui telefon obișnuit.


Chinezii de la Xiaomi spun că astfel nu mai este nevoie ca senzorul foto să fie cît mai mic posibil (pentru a avea un decupaj mic), iar acest sistem transparent de afișare va permite instalarea unui senzor mai mare, iar asta ar putea duce la fotografii de o calitate mai mare decît cele obținute de camerele frontale implementate în crestăturile în formă de picătură.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load