COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Secretarul Mitropoliei: Astăzi slujbe religioase au loc

Secretarul Mitropoliei: Astăzi slujbe religioase au loc

Chiar dacă autoritățile au impus restricții pentru slujbele religioase, enoriașii au mers astăzi la biserici.

În legătură cu declaraţia premierului Ion Chicu, care a spus că participarea la activitățile cu caracter religios va fi interzisă pentru două săptămîni, secretarul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Vadim Cheibaș, a declarat pentru IPN că deocamdată ne se cunoaşte cum lucrează acest mecanism şi care este schema implementării acestei decizii.

„Astăzi vom avea o întîlnire şi vom avea o anumită claritate, noi tot sîntem derutaţi. Astăzi, slujbele religioase au loc pentru că nu au fost interzise”, precizează secretarul Mitropoliei.


Autoritățile au instituit vineri, 13 martie, gradul de alertă „Cod roșu” la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19, existînd pericol confirmat de declanșare a urgenței de sănătate publică. Conform planului de acțiuni aprobat de Comisia națională extraordinară de sănătate publică, pînă pe 31 martie, nu este permisă participarea la întruniri religioase, pentru toate cultele pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Premierul Ion Chicu spunea într-o conferință de presă că o variantă propusă ar fi transmiterea serviciilor divine la televiziunea națională.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load