Secretarul CCM spune în ce condiții a plecat din funcție Panțîru

Secretarul CCM spune în ce condiții a plecat din funcție Panțîru

Secretarul General al Curții Constituționale (CCM), Rodica Secrieru, pune punctele pe „i” și spune în ce condiții a plecat din funcție președintele Curții Constituționale, Tudor Panțîru.


Potrivit ei, toți angajații de la Înalta Curte știau despre această demisie cu o lună înainte și că nu are nicio legătură cu decizia de inadmisibilitate a sesizării prin care s-a cerut verificarea constituţionalităţii legii privind introducerea sistemului electoral mixt. Mai mult decît atît, Secrieru a spus că, de fapt, această legătură a fost umflată de un partid politic și rapid preluată de mass-media.


Declarațiile au fost făcute în timpul unei emisiuni de postul TV8. Secretarul General spune că zvonurile despre venirea lui Poalelungi la CCM au venit după ce Tudor Panțîru a decis ca să demisioneze și că  nu poate fi vorba de o schimbare premeditată. 


„Despre plecarea domnului Panțîru s-a cunoscut cu o lună în urmă, chiar înainte de a fi anunțate toate măsurile de reformă pe sectorul justiției. Zvonurile despre venirea domnului Poalelungi au urmat după. Nu știu dacă am putea comenta, pentru că omul nu și-a asumat această intenție. Motivele domnului Panțîru nu țin deloc de problemele instituționale, ci sînt motive ce țin strict de viața lui personală și privată”, a declarat Rodica Secrieru.  


Secretarul CCM a adăugat că nu are nicio legătură cu inadmisibilitatea sesizării prin care s-a cerut verificarea constituţionalităţii legii privind introducerea sistemului electoral mixt.


Potrivit aceleași surse, președintele Panțîru, fiind pe picior de plecare, a dat instrucțiuni pe interiorul Curții Constituționale să fie terminate redactările în toate dosarele.


Cît despre zvonurile că Panțîru și-ar fi dat demisia din cauza că nu ar fi venit cu o decizie publică de inadmisibilitate a sesizării PL asupra votului privind introducerea sistemului electoral mixt, Secrieru spune că acestea au fost umflate de un partid politic și că nu au la bază niciun temei obiectiv. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load