COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Se va mai deschide Arena Chișinău? La ce etapă sînt lucrările

Se va mai deschide Arena Chișinău? La ce etapă sînt lucrările

Chiar dacă la 1 mai ușile Arenei Chișinău ar fi trebuit să se deschidă, pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile.

Într-un interviu acordat Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM), Ivan Gheorghiu, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, responsabil de domeniul tineretului și sportului, a evitat să numească o nouă dată pentru darea în exploatare a Arenei Chișinău, menționînd doar că lucrările sînt practic finalizate, iar complexul corespunde tuturor standardelor internaționale, transmite Noi.md.

„Procesul de finalizare a construcției a fost monitorizat de Guvern, inclusiv de ministerul nostru. Inițial, era preconizată ca pe 1 mai curent Arena să fie inaugurată. Către data menționată lucrările erau finalizate în proporție de 99%, însă declanșarea pandemiei a stopat acest proces. Știu despre ce vorbesc, căci am inspectat eu însumi acest complex sportiv. Acesta corespunde totalmente standardelor internaționale, este dotat cu un bazin modern, de 50 m, și poate găzdui competiții de cel mai înalt rang la fotbal, baschet, volei, diferite genuri de lupte și probe sportive individuale, inclusiv Campionate Mondiale și Europene”, a declarat Ivan Gheorghiu.


Arena Chișinău este un complex care ocupă o suprafață de 10 hectare în Chișinău, capitala Republicii Moldova, și va reprezenta principalul centru sportiv și de divertisment din oraș. Proiectul cuprinde o arenă pentru baschet, un aqua centru și un club de tenis. Aceste trei compartimente sînt conectate între ele, avînd un centru plaza la intersecția lor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load