COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Se propune indexarea pensiilor de două ori pe an

Se propune indexarea pensiilor de două ori pe an

Un proiect de lege, care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an – la 1 aprilie și la 1 octombrie, este pregătit la Președinție și urmează a fi înaintat Parlamentului pentru aprobare.

Se propune ca în anul 2020 să beneficieze de o indexare dublă toți cetățenii care au pensii mai mici decît minimul de existență. Ar fi vorba despre 400 de mii de pensionari.

Începînd cu anul 2021, ar urma să fie indexate de două ori pe an toate pensiile care sînt mai mici de valoarea dublă a minimului de existență.


Iar din anul 2022, cetățenii care au pensii mai mici de valoarea triplă a minimului de existență ar putea beneficia de o indexare dublă, pe 1 aprilie și pe 1 octombrie.

„Proiectul respectiv este menit să asigure un nivel mai mare de protecție socială a persoanelor beneficiare de pensii, asigurînd o corelare mai mare a cuantumului pensiei și evoluției inflației”, a explicat consilierul prezidențial Ion Chicu, care a prezentat astăzi inițiativa în cadrul unor discuții cu reprezentanții sindicatelor din țară și funcționarilor din cadrul Ministerului Sănătății.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load