TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Se planifică lansarea unui zbor direct regulat Chișinău-Voronej

Se planifică lansarea unui zbor direct regulat Chișinău-Voronej

În prezent se lucrează la lansarea unui zbor regulat direct Chișinău-Voronej.


Despre aceasta a anunțat consilierul președintelui Republicii Moldova pentru relații interetnice, Serghei Mișin, vorbind în cadrul unei conferințe de presă de la Voronej, organizată în cadrul „Zilelor Moldovei” în regiunea Voronej, transmite Noi.md.


Potrivit presei ruse, el a menționat că la Voronej s-a schimbat proprietarul aeroportului, dar și în Moldova s-a schimbat conducerea celei mai mari companii aeriene, de aceea, la început, discuția cu privire la această problemă a decurs lent.


„Ieri deja ne-am întîlnit cu noul proprietar al aeroportului din Voronej și am început negocierile. Cu atît mai mult că în ultimii doi ani noi am avut un zbor Chișinău-Voronej, dar acesta efectua curse din aprilie pînă în octombrie. Acum vrem să introducem un zbor regulat cel puțin o dată pe săptămînă.


Trebuie să ajungem la faptul ca un bilet dus-întors să coste maxim 120-130 de euro. Nu este scump", a spus Serghei Mișin.


Potrivit acestuia, Moldova este pregătită să accepte cel puțin patru tipuri de turism.


„Primul este cel spiritual, noi avem multe mănăstiri, biserici, icoane sfinte. Al doilea - militar-patriotic. Al treilea este cel clasic pentru familiarizarea cu tradițiile și bucătăria locală. Iar al patrulea este turismul medical. Noi avem clinici bine echipate care oferă servicii la un preț mai mic decît în Europa sau la Moscova. La rîndul nostru, noi putem oferi programe de reabilitare la un nivel înalt. În Rusia, acum există o tradiție bună - să meargă în Europa în weekend pentru a bea bere. Cred că în Europa, pentru a bea bere va costă în medie 500-600 USD. Iar în Moldova, un turist poate cheltui 200 de dolari, cel mult, pentru aceeași odihnă. Sîntem gata să primim pînă la 10 mii de turiști într-un weekend. Pentru ca noi să aducem companiile noastre de turism, trebuie mai întîi să negociem cu guvernul regiunii Voronej dacă este gata să lucreze cu noi în această direcție", a declarat consilierul prezidențial pentru relațiile interetnice.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load