COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Se împlinește un an de la jaful din banca de la Buiucani: Cum stau lucrurile

Se împlinește un an de la jaful din banca de la Buiucani: Cum stau lucrurile

La un an de la jaful produs la sucursala de la Buiucani a băncii comerciale „Moldova Agroindbank” (MAIB), grupul păgubiților care susțin că ar trebui să primească mai mult de 500.000 de lei încă se arată nemulțumiți de acțiunile instituției, iar Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) menționează că investigațiile sînt în derulare.

Reprezentantul grupului de persoane păgubite, Veaceslav Șevciuc, a declarat pentru ZdG că a solicitat vineri o întîlnire cu conducerea băncii, „să discutăm civilizat”, dar cînd cîțiva oameni au mers astăzi, 6 iulie, la ora 11:00, paza nu le-a permis să intre.

Potrivit purtătorului de cuvînt al PCCOCS, Emil Gaitur, în cadrul urmăririi penale, sînt luate în calcul mai multe versiuni infracționale, inclusiv „versiuni recent conturate, ca rezultat al măsurilor speciale de investigații”.


„Acestea au fost și sînt efectuate, pe larg, inclusiv în privința persoanelor care puteau cunoaște circumstanțe specifice. Prin urmare, la această etapă continuă eforturile de investigație, în vederea acumulării probelor suficiente, inclusiv pentru a identifica făptuitorii și alte persoane care se fac vinovate de încălcarea dreptului la proprietate a peste – 75 de clienți ai acestei instituții bancare, – ceea ce a dus la cauzarea unui prejudiciu total de peste 66,6 milioane de lei.

Acțiunile de urmărire penală continuă în strînsă colaborare cu Direcția generală urmărire penală a Inspectoratului General al Poliției (IGP), cu sprijinul Inspectoratului Național de Investigații al IGP – instituții subordonate Ministerului Afacerilor Interne”, a subliniat Gaitur.

Reprezentanții MAIB nu au răspuns deocamdată la solicitarea ZdG.

Potrivit lui Șevciuc, 19 persoane trebuiau să primească peste 500 de mii de lei, valoarea totală a prejudiciului fiind estimată la un milion de euro.

El a adăugat că păgubiții vor reamplasa corturi în preajma sediului central al băncii.

La 6 iulie 2019, au fost furate bunuri din peste 80 de casete dintr-o sucursală MAIB din sectorul Buiucani. Banca a oferit despăgubiri de pînă la 500 de mii de lei pentru fiecare persoană păgubită. În același timp, 19 persoane au declarat că aveau mai mulți bani și cer ca MAIB să le restituie întreaga valoare, acuzînd reprezentanții băncii că ar fi organizat jaful „din interior”. MAIB a respins anterior acuzațiile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load