TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Se caută opt judecători și doi vicepreședinți la Curtea Supremă de Justiție

Se caută opt judecători și doi vicepreședinți la Curtea Supremă de Justiție

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat concursuri pentru suplinirea a 29 de posturi vacante de judecători în diferite instanțe, dintre care opt la Curtea Supremă de Justiție, patru la Curtea de Apel Chișinău și patru la Judecătoria Chișinău.

De asemenea, CSM a anunțat concursuri pentru suplinirea unor funcții de conducere în instanțele judecătorești. Se caută un vicepreședinte al CSJ care să conducă Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ și un alt vicepreședinte al CSJ care să fie președinte al Colegiului penal.


De asemenea, urmează a fi identificat un conducător al Curții de Apel Chișinău și un președinte la Judecătoria Cahul. Judecătoria sectorului Centru din Chișinău și judecătoriile din Hînceștiși Soroca au nevoie de vicepreședinți, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

CSM așteaptă cererile de participare la concurs pînă la data de 22 ianuarie. Candidații trebuie să depună și dosare care să conțină următoarele acte:

1. Curriculum vitae actualizat

2. Motivarea personală

3. Certificatul de cazier judiciar, în cazul expirării valabilității acestuia la data depunerii cererii (doar pentru candidații la funcțiile de judecător)

4. Certificatul medical privind starea sănătății, în cazul expirării valabilității acestuia la data depunerii cererii

Candidații la funcția de judecător, absolvenți ai Institutului Național al Justiției, sînt obligați să-și exprime opțiunea pentru toate posturile vacante, iar ulterior vor fi repartizați de CSM în instanțe, dacă vor trece concursul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load