Se caută ac de cojoc pentru lucrătorii medicali nepoliticoși

Se caută ac de cojoc pentru lucrătorii medicali nepoliticoși

În acest an, Ministerul Sănătății a promis să schimbe radical sistemul medical în ceea ce ține, în primul rînd, de atitudinea și comportamentul lu­crătorilor medicali față de pacienți.


Instituția a luat atitudine după ce un grup de 98 de femei au povestit istoriile trau­matizante prin care au trecut la ma­ternitate sau fiind, ulterior, interna­te în spital cu propriii copii.


Acestea au înaintat și o petiție (semnată de 5000 de persoane) adresată către CNA și Ministerul Sănătății, Guvern și Avocatul Poporului, cerînd să fie luate măsuri pen­tru a schimba atitudinea lucrătorilor medi­cali față de pacienți.


Centrul Național Anticorupție a afirmat că etica și deontologia medicilor nu ține de competența lor, în schimb, va analiza minuțios cazurile de corupție denunțate. Iar de la Guvern și de la Oficiul Avocatului Poporului petiționarele nu au primit, deo­camdată, niciun răspuns. Însă responsa­bilii de la ministerul de resort, se pare, au fost mișcați de aceste istorii și au hotărît ferm să contribuie la schimbarea imaginii în societate a medicilor.


S-a decis ca medicii din Republica Moldova să învețe cum să vorbească și cum să se comporte cu pacienții, dar me­toda încă nu a fost stabilită. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load