Scrisoare deschisă către Parlament şi Ministerul Educaţiei

Scrisoare deschisă către Parlament şi Ministerul Educaţiei

Un grup de învăţători, părinți și oameni de cultură au transmis o scrisoare deschisă către Comisia Educație a Parlamentului Republicii Moldova și către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin care cer interzicerea predării educației sexuale în școlile din țară.


Contactați de TV8, reprezentanții Ministerului Educației nu au răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.  


„Ne exprimăm dezacordul cu introducerea în școlile din Republica Moldova a educației sexuale obligatorii, prin introducerea unei discipline noi, Dezvoltare Personală, dar și cu predarea educației sexuale în orice formă. Acest fel de educație se predă în școli voalat, în cadrul unui modul din cadrul disciplinei obligatorii numite mai sus, dar și a unei discipline facultative – „Educație pentru sănătate”, se arată într-un comunicat al grupului.


Potrivit autorilor scrisorii, educația sexuală explicită nu-și are locul în școală, deoarece nu ar contribui la sănătatea morală și fizică a copiilor.


„În acest fel este promovat desfrîul, lipsa de moralitate, perversiunile la copii. În așa mod la copii se educă disprețul față de valorile culturii naționale, față de principiile părinților și strămoșilor. Drepturile părinților de a-și educa copiii în spiritul propriilor valori sînt garantate de Constituție și documente internaționale”, se mai arată în comunicatul de presă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load