Schimbări majore în doar cîteva luni pe o stradă din Chișinău

Schimbări majore în doar cîteva luni pe o stradă din Chișinău

Problema ambuteiajelor de pe strada Calea Orheiului din Capitală ar putea fi, în sfîrşit, rezolvată.

În doar cîteva luni, la intersecţia acestei artere cu strada Studenţilor ar urma să fie construite două bretele rutiere cu scopul de a fluidiza traficul. 

Mai exact, este vorba despre lărgirea străzii cu încă o bandă, dar nu pe tot perimetrul, ci doar în apropierea intersecţiei. Astfel, virarea la dreapta va putea fi efectuată de şoferi fără să aştepte la semafor.

Deocamdată au fost efectuate doar măsurări. Conform acestora, noua bandă va lărgi drumul cu circa 2 metri. Responsabilii de la Direcţia Transport spun că lucrările de amenajare a bretelelor rutiere vor începe săptămîna viitoare şi vor dura circa trei luni.

"Va fi construită o bandă de virare de pe strada Studenților, pe strada Calea Orheiului şi o bandă de pe Calea Orheiului, pe strada Studenților. Calculele noastre ne arată că ar fluidiza pînă la 20 la sută, capacitatea de trecere a intersecţiei date. Urmează şi să mutăm şi staţiile de aşteptare, să creăm buzunare pentru staţiile de aşteptare", a menţionat Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei Generale Transport şi Căi de Comunicație.

Costul proiectului este de 1,6 milioane de lei, bani alocaţi deja de administraţia locală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load